Zagrebačka 29, Sarajevo, BiH |Tel:+387 33 837 940 |mob: +387 61 863 286|This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

today-only

You are here: PočetnaProizvodiPVC Vanjska RoletnaSvi proizvodiVanjske Roletne(PVC,AL.)

Vanjske Roletne(PVC,AL.)

  • thumb

Click on photo to view full size

  • thumb
U našoj ponudi nalaze se moderne rolete. Kupci mogu birati između standardnih i vanjskih roletni, koje je moguće ugraditi naknadno, na već montirane prozore.

Unutrašnje roletne na prozore se ugrađuju prilikom proizvodnje i na objekt se montiraju istovremeno s prozorima. Ovaj model roletni ne može se montirati naknadno. Stoga je odluku želite li prozore s roletnama ili bez njih potrebno donijeti prije gradnje kuće.

Prilikom gradnje treba predvidjeti i prostor za kutiju za roletne, kako prozori ne bi ispali premali.

Description

Roletne su jedna od najboljih zaštita unutrašnjosti vaše kuće od sunca kao i neželjenih pogleda.

Dok se roletne smatraju elementom stambene arhitekture, žaluzine se češće postavljaju u poslovnim prostorima, iako u praksi nema pravila. Roletne svojom postavom sa spoljašnje strane prozora obezbjeđuju vazdušni sloj i cirkulaciju vazduha sa spoljašnje strane, što znači da će biti ostvaren maksimalan efekat u smislu toplinske zaštite, pa će i unutrašnji prostor biti puno ugodniji za boravak.

Osim toga, roletne obezbjeđuju i zvučnu izolaciju prostora u određenoj količini. Prednost roletni je i u mogućnosti električnog daljinskog upravljanja, što značajno podiže standard, te mogućnost potpunog zamračenja prostora. Oblik kutija za roletne je različit, a prema vrsti ugradnje mogu biti unutrašnje, spoljašnje i podžbukne. Danas se sve češće koriste podžbukne, jer nemaju veliki uticaj na izgled fasade, te izgledaju jednostavnije i modernije. Roletne se najčešće izrađuju od PVC-a ili aluminijuma, a u obje verzije su praktične za održavanje. 

Roletne su, po mišljenju mnogih, najbolja zaštita unutrašnjosti Vašeg doma od sunca i neželjenih pogleda. Vodite računa da će svjetlosni otvor koji vidite prilikom gradnje biti umanjen i za širinu okvira i krila.

U mogućnosti smo ponuditi Vam lamele od PVC-a ili aluminija u različitim bojama. Isto tako možemo Vam ponuditi podizanje roleta pomoću rolet-automata, kurble ili elektromotora.

Svakako nas kontaktirajte prije gradnje kuće. Rado ćemo Vas savjetovati o najboljim rješenjima.

Reviews

Prijavite se na našu e-mail adresu za najnovije vijesti, ponude i kataloge

ikone social

O nama